Menu
x

Modne e-novičke.

Pohiti in se prijavi. 

E-novice

Z vpisom emaila se strinjaš s splošnimi pogoji.

Spletna trgovina s čevlji - MADAME.SI | info@madame.si  040 216 157

So visoke petke simbol ženstvenosti?

Salonarji, gležnarji, škornji, sandali. Z eno besedo, čevlji z visoko petko. Zastavila sem si zanimivo vprašanje ali so petke simbol ženstvenosti in iz radovednosti pobrskala po spletu, povprašala med prijatelji, med katerimi ni manjkalo tudi moških kolegov, saj me je zanimalo, kaj o tem menijo oni. Večrat bom za obutev s petko uporabila kar besedo salonarji, saj so nam ti še najbolj poznani. Torej, salonarji so moderna, brezčasna obutev, ki dajejo iluzijo daljših in bolj vitkih nog, jih optično podaljšajo in s tem dejansko polepšajo. So simbol ženstvenosti. Vendar, ko govorimo o tem, se večkrat vprašamo, komu je ta simbol ženstvenosti bolj všeč - moškim ali ženskam? Raziskave so pokazale, da so čevlji z visoko peto za moške močan afrodiziak. Ženska hoja je v njih zapeljiva, ženstvena in seksapilna. Ko jih nosi ženska, se le ta počuti samozavestno, njena drža telesa je drugačna od žensk, ki nosijo nizke superge. Koraki so krajši, prsi privzdignjene, gibanje bokov pa izzivalno. Gre za kombinacijo, ki ima erotičen pridih.

Če pogledamo zgodovino, lahko vidimo, da so v stari Grčiji in Rimu visoke pete nosili večinoma igralci. Velikost pet je definirala pomembnost njihove vloge in njihov socialni položaj. V starem Rimu pa so se čevlji z visoko peto pojavili kot sinonim za privlačnost in spolnost. V okolici Benetk so petke postajale vedno bolj priljubljene med plemiškim razredom. Iz Italije so potovale naprej do Francoskega dvora, od tam pa dalje po celem svetu. Kmalu so postale sinonim za bogastvo in visok standard. Zanimivo je dejstvo, da je med 17. in 18. stoletjem prevladovala relativno nizka petka, saj so to obdobje zaznamovali lovi na čarovnice in ker je bila visoka peta že nekaj časa simbol za spolnost, je bila v tem času prepovedano obuvalo. Od 19.stoletja dalje se je zopet pojavila, tokrat samo med pripadnicami ženskega spola. Ste vedeli, da so se s pojavom mini kril v šestdesetih letih pojavili tudi visoki škornji? Njihov namen je bil, da vsaj deloma skrijejo golo nogo. Hipijeva revolucija je prinesla poseben stil oblačenja, visoke pete so se preoblikovale v polne pete. Platforma je bila modna in v trendu, vendar ne samo med pripadnicami nežnejšega spola, nosili so jo tudi moški.

Dandanes imamo ženske največjo izbiro čevljev s peto v zgodovini človeštva. V omari imamo različne čevlje za različne priložnosti. Ženski čevlji o ženski veliko povedo. Ponavadi razkrijejo s čim se ukvarja, ali sledi modi in modnim trendom, kdo pravzaprav je ter kakšne so njene značajske lastnosti. Pripomba: ta komentar je podal dober moški kolega in sem si ga morala zapisati. :) Bi se lahko strinjale z njim?

Visoke petke so privlačne, ženstvene, lepe in celo pravljične. Ženske jih zbiramo, nosimo in ljubimo. Tudi, če si jih obujemo samo za posebne priložnosti ali pa če želimo samo očarati partnerja, se lahko strinjamo, da so simbol ženstvenosti, ki dodajo tisto piko na i k naši samozavesti. Samozavestna in močna ženska pa očara moškega. S petkami ali brez, ženstvena energija je tisti ključni dejavnik, ki pa vedno zmaga.

Z ljubeznijo do petk,

Branka iz Madame.si

Dodaj komentar